top of page
Søk

Hva blir det når en tar god musikk og kombinerer dette med god mat? Sildajazz på Røvær!


"Komlejazz er et av de lengstlevende og mest populære arrangementene under Sildajazzen. For mange er utflukten til Røvær ensbetydende med Sildajazz" står det på sildajazzens offisielle hjemmesiden. For oss på Røvær har dette arrangementet også en helt unik betydning.

I fjor beskrev Randi Rasmussen barndomsminnene sine knyttet til Komlajazzen slik: "Vi rigga til telt og bord med stoler, og fikk lapper og komler med bacon som drivstoff. Onsdagen la man seg med sommerfugler i magen, og jeg husker Komlejazzforventningene som en god nummer to til julaften-sommerfuglene! Da torsdagen kom fòr vi rundt på bordene for å hente tomme tallerkener etter at mette og fornøyde komlejazzgjester hadde fortært Røværs spesialitet, eller vi solgte lapper, kaffi og is i boden og ble god på hoderegning og fikk møte en og annen celebritet som også hadde tatt turen ut i havet. De aller yngste sorterte gjerne tomflasker og boss, og man ble raskt forfremmet til kaffikoker og servitør.

Alle som jobba dugnad fikk en komlemiddag for innsatsen, og var man ekstra heldig fikk man i løpet av dagen snike seg inn på bakerste benk for et øyeblikk i Bedehuset og suge til seg litt Komlejazzstemning fra blant andre Phil Mason's New Orleans All-Star.

Dugnaden ble lagt ned for å sikre inntekt til Stiftelsen Røvær Sjøhus, som eide både Sjøhuset og Duen, og om "dugnad" er typisk norsk, er det enda mer typisk Røværsk."
Mer info om arrangementet og billetter kjøpes her.Med Laksajazzen har vi dobblet antall dager med jazz på Røvær under Sildajazzen. Opprinnelig fra Feøy viderefører vi dette arrangementet nå på Røvær Kulturhotell og er veldig glad for det. For oss betyr det en dag til med herlig musikk og muligheten til å spise laks i mange forskjellige varianter!


Mer info om arrangementet og billetter kjøpes her.


Jeg ønsker dere alle en riktig god sommer videre og håper at vi snakkes snart!

Hilsen, Joke

Comentarios


bottom of page